10. decembar 2011. godine je bio zadnji dan kampanje 16 dana borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i projektni ured UN WOMEN za BIH je odlučio da organizuje javni završni događaj u Sarajevu. Proslava je održana 17. decembra 2011. godine uSarajevu, u Art House kinu Kriterion. Sadržaj kampanje sačinjen od strane 16 mladih autora je sakupljen u elektronsku knjigu 16 dana izdanje za 2011.g. “MLADI KAŽU NE NASILJU!”, koja je predstavljena na ceremoniji uručivanja nagrada.

Elektronsku knjigu možete skinuti sa ove internet stranice.

Žiri sačinje od predstavnika projektnog ureda UN Women za BiH i mentora kampanje, TNT Studija, je odabrao dvije pobjednice kampanje 16 dana 2011. Mensura Jazavčević je nagrađena kao autor najbolje kratke priče i Sabina Ćudić kao autor najbolje serije fotografija. Ove dvije mlade autorice su primile grant kako bi razvile i dale svoj doprinos kampanji u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta.

Upućujemo čestitke objema!

Tokom tog događaja mladi volonteri su prodavali bedževe sa ljubičastom trakom i cjelokupna prikupljena sredstva su donirana sigurnoj kući u Zenici za žene koje su iskusile porodično nasilje.

Zahvaljujemo se svima, koje su doprinjeli uspjehu kampanje 16 dana borbe protiv rodno zasnovanog nasilja 2011!

Vidimo se iduće godine….